Let's do it !

Quaerens quom devoret ...

Mi-e frica sa fiu ce acum sunt ,

mi-e frica sa fiu ce-am fost candva ,

mi-e frica de un viitor prea crunt ,

un viitor bolnav, al altcuiva …

duminică, 4 aprilie 2010

L'adieu

Un cuvant greu. O emotie stranie.Un strain pe care nu ai vrea sa il cunosti.E greu de spus acest cuvant dupa o poveste. E greu ca el sa fie punctul acolo unde vedeai infinitul.Esti nevoit insa de multe ori sa renunti la un soare din tine , la o aripa de albatros , la un cioc plin de speranta,la o iluzie cu prea multe culori. Atunci pierzi un copil pe drum. Sunt momente in care stii foarte bine si tu ca ce a fost nu va mai fi . Sunt momente cand fiara iti da tarcoale din nou . Credeai ca te-a uitat sau chiar a inceput sa te renege . Nu ! Vezi, moartea iti zambeste inapoi . Stii ca buze de inger vor aparea din nou la rascrucea dintre vremuri. Stii ca intr-o zi vei gasi eterne , patimase manuscrise .Vei fi iar acelasi de neatins in ganduri , in simtiri .Damnarea luciferica nu e pentru tine .Poti renaste negresit ! Soarele in veci n-apune . Stii ca e absolut . Cineva ti-a spus odata : Noi nu trăim in zile, luni sau ani lumină . De ce sa nu porti un duel cu propria-ti realitate ?
De ce sa astepti sa caute recruti ? Nu mai rataci in teneteu absurd ! Fereste-te de blestemat ocult ! Si dor sa n-ai de-un blestemat abstract ! Ei ce-au făcut pînă acuma oare ? De ce razboi ? Cunoastere , un tel integru! Fii tu! Să nu depinzi de alţii ! De ce poet nu vrei să fii ? De ce să nu fii un muritor in nemurire ? Sa nu invii blesteme-nsangerate !

Sfarsitul nu-i aici ! A bientot ...


A fi poet ...

A fi poet , a fi, totuna
Mananci o paine fara miez
Care-I cersit de dimineata
Acelasi crez fara de umbra


Si n-ai sa poti, nicicand,sa stii
Si n-ai sa vrei,vreodat' sa crezi
Ca poti, a sti, de ce mai doare
Ca sa hranesti cu miezul moartea


Caci far' de rost,nebun,mai pare
Acest poet,sau nu,totuna
Care-ntr-o zi,doarme,se pare
Acum,mereu si niciodata ...

Paste Fericit !

Nu mi-am propus nicicum sa scriu vreun articol in acest sens. Multe mesaje sunt superficiale fata de acest eveniment maret . Nu ar fi avut rost. Dar acest mesaj mi-a atras atentia in mod placut si m-am gandit sa il postez aici .

Mantuitorul a avut o cruce de lemn si o inima de aur.Azi multi vrem cruci de aur si inimi de lemn.Fie ca in clipa vestirii,intr-un glas al Invierii Celui fara de moarte , sa renasca si puterea noastra de a iubi si a ierta. Paste Fericit !

Fericire

Ce inseamna fericirea?Am uitat.Nici nu stiu sa fi invatat.Nu e nevoie sa inveti.Fericirea nu e o definitie din dictionar.Fericirea nu are chip de cuvant.Fericirea are chip de iubire.Fericirea are chip de viata.Fericirea esti tu!Fericirea inseamna sa traiesti viata.Fericirea inseamna sa vrei.Ce ar insemna sa mergi pe strada si deodata cineva sa te stranga in brate?Ce ar insemna sa primesti un sarut fara veste.Asta inseamna fericirea.Fericirea inseamna neprevazut.Fericirea inseamna necunoscut.Zi de zi credem ca o cunoastem.Ne-am pierdut prin fericiri inventate.Fericirea nu sta pe internet.Fericirea nu doarme.Trezeste-te !